1572 стажантски позиции по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация за 2014 г. ще бъдат публикувани днес в 14:00 часа, информираха от правителствената прессслужба.

Предлагат се стажове в 40 професионални направления като най-търсените от страна на администрацията и с най-много обявени стажантски позиции са Икономика (507), Администрация и управление (225), Право (178), Архитектура, строителство и геодезия (98), Информатика и компютърни науки (72), Социални дейности (66) и др.

Програмата е с фокус върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и възможност за по-добра професионална ориентация на студентите.

Стажовете ще бъдат едномесечни, неплатени, с възможност за гъвкаво работно време и ще се проведат в периода 1 юли – 30 септември 2014 г.
Обявените за 2014 г., стажове са с над 470 повече от тези за 2013 г. Програмата се провежда успешно за трети пореден път при изключителен интерес както от страна на студентите, така и от страна на държавната администрация.

В нея ще могат да участват всички студенти, които се обучават в страната или чужбина без значение от степента, формата на обучението или курса. Условията на програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация в раздел Информация за програмата: staj.government.bg.
Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на портала. Крайният срок за кандидатстване е 11 май 2014 г.