Присъствието на "Атака" в зала ще зависи от поведението на управляващите и решението им дали ще подкрепят създаването на комисия, която да разследва срещата на държавния глава Росен Плевнелиев с директора на EVN Щефан Шишковиц във Виена.

Това обяви заместник-председателят на "Атака" Павел Шопов във връзка от отсъствието на националистите от вчерашния ден и закъснението им за днешното заседание.

"Атака" е връчила на БСП подписка за създаването на подобна комисия и в зависимост от тяхното поведение ще преценят как да процедират занапред, обясни Шопов. "На управляващите трябва да се напомни, че трябва да свършат някои много важни неща, които отлагат и не желаят да свършат", коментира Шопов като наблегна и на 10-те точки, които националистите поискаха да се изпълнят още преди няколко месеца.

Срещата на Плевнелиев обаче притеснява най-много "Атака" в момента, стана ясно от думите на Павел Шопов. "Очакваме отговор много бързо. Ние не говорим за цена, не говорим за политически рекет, както може би го правят други. За нас това са неща от най-важен порядък за обществото", поясни той.