Жителка на Лас Вегас, щата Невада, хвърли обувка по бившия държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън и бе арестувана в четвъртък. Според телевизиония канал Кей Ти Ел Ей, инцидентът е станал по време на лекция на Клинтън в хотел Mandalay Bay.

Бившият държавен секретар не е била улучена и е приела случилото се с чувство за хумор, отбелязват медиите. Пристигнала полиция и жената, чието име не се посочва, бил изведена от залата. Сега тя е в ареста, мотивът за нападението не е известен.

На 8 април Хилъри Клинтън не изключи вероятността да участва в надпреварата за президентския пост през 2016 година. Тя обаче подчерта, че окончателно решение все още не е взето. "Наистина съм поласкана и горда, че има хора, които ме молят за това (да участва в изборите) и ме насърчават да предприема тази стъпка. Разсъждавам по този въпрос и ще го обмислям още известно време. Не става въпрос за това дали искам да стана президент, а за това какво мога да предложа", каза тя.

Хилъри Клинтън и вицепрезидентът Джо Байдън се смятат за най-вероятните кандидати на Демократическата партия за президентската надпревара. Те все още не са обявили официално плановете си.