Двама от служителите от айтоския офис на фирма "Вега 1", които бяха задържани за побой на поръчител на бърз кредит, са освободени след изтичане на 24-часовия полицейски арест, защото били болни. На останалите двама задържането е удължено до 72 часа, съобщава „24 часа”.
Най-вероятно зад решетките са Кенан Юсеин на 31 г. и Нуран Бекир на 26 г., за тях прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение "задържане под стража", а за пуснатите - домашен арест. Очаква се съдът да заседава утре.

Цял ден днес вървят разпити на свидетели и очни ставки. Обвинението срещу четиримата е за изнудване, придружено с лека телесна повреда.

57-годишният Владо И. бе нападнат и пребит в дома си пред очите на десетки очевидци. Той поръчителстват за 800 лв. кредит на съседката си Емилия, но жената не погасявала дълга.

И двамата живеят в ромската махала на Каблешково. Улица "Хан Тервел", на която е адресът на Владо, e тясна черна пътека, в тази част на Каблешково асфалт няма.

Фирмата "Вега 1" в Айтос е популярна най-вече в ромската махала. Т.нар. офис е в невзарачно помещение до гарата.
В процеса на разследването обаче щяло на стане ясно дали има основание за проверка на фирмата. Задържаните носят персонална отговорност за деянията си, уточниха от прокуратурата.