"Татко пострада тежко. Лежа в няколко болници. Сега е в хоспис и се опитваме да го възстановим с рехабилитация, защото мястото, на което е, предлага отлични условия за това. Винаги сме до него".

Това сподели пред "24 часа" художникът Ясен Гюзелев - един от двамата синове на световноизвестния бас Никола Гюзелев.

Новината, че Гюзелев е в хоспис, съобщи в. "Галерия". 77-годишният певец преди 2 месеца пада в дома си, тежко си чупи таза и напълно се обездвижва. А и преди това е имал проблеми с движението и трудно е ходил без чужда помощ. През 2011 г. му поставят 3 байпаса. .

Човекът, превзел световните оперни сцени, с годините отключва и други болести, признава синът му. Всичките му близки обаче са край него. Както синовете - и двамата световни художници - Ясен е  илюстратор, а Чавдар -  майстор на театралния декор и пространственото оформление, така и дъщеря му Адриана от брака му с актрисата и продуцентка Анна-Мария. Тя също, макар и да прави кариера в Италия, сега е до него и му дава сили за живот.

"Ще видим какъв ще е резултатът от процедурите. За него сега се полагат специализирани грижи. Нашето желание е да го върнем у дома и там за него да се грижи опитна медицинска сестра. Но всичко зависи това как ще се развие възстановяването му. Лекарите не ни обезкуражават, но и са предпазливи в прогнозите. Всички искаме да е пак при нас и сред нас, защото го обичаме и не искаме да страда", казва Ясен. "Уви, възрастта не прощава, но се надяваме на най-доброто", допълва той.