Илияна Йотова прогнозира избори "3 в 1" през следващата пролет. Това обяви тя при посещението си в Ямбол. Евродепутатът заяви още, че президентът Росен Плевнелиев ще бъде записан в историята като държавния глава, който раздели нацията.„Г-н Плевнелиев е лично отговорен за невероятната конфронтация и омраза, която се възроди в българското общество, и агресия, такава каквато познавахме от началото на 90-те години. Сигурно няма да бъда голям пророк, но смятам, че, ако има предсрочни избори, заедно с европейските избори, може да ни се наложи да има избори и за президент. Три в едно - да!”, посочи Йотова.

Тя посочи още, че 100 млн. евро трябва да бъдат спешно усвоени по програмата за младежка заетост за следващия програмен период 2014-2020 година.

"За да бъдат информирани младите хора в страната, ще бъдат разкрити 60 информационни офиса. Данните от последните социологически проучвания в областта сочат, че болшинството млади хора искат да останат и да работят в региона. Леко повишен е броят на тези, които искат да излязат да работят в страни в ЕС, но в никакъв случай не може да се говори за цунами", каза Йотова. Тя се позова на социологическо проучване, направено в Ямболска област. Анкетирани са 455 младежи на възраст от 16 до 29 години през юни месец.