Малка порутена постройка леко килната на едната страна с дървена врата, която дори не се заключва и отвежда към една единствена стая - това е т.нар. дом на Емилия от ромската махала на Каблешково. Обзавеждането се състои от легло със струпани върху него парцаливи завивки.

Жената  е причината четирима яки представители на фирмата за бързи кредити "Вега 1" да пребият друг обитател на квартала - 57-годишният Владо.

Свидетели на саморазправата са станали цяла цяла тумба деца, които са видели как четиримата мъже слизат от колата и изкъртват вратата в дома на Владо. След това са го измъкнали навън и са започнали да го налагат с юмруци. От квартала обясняват, че мъжът е българин, но се оженил тук и от години им е съсед.

Нуран Бекир, Кенан Юсеин, Гюней Сюлейман и Сами Халил от наказателната бригада все още се в ареста, до края на деня ще стане ясно дали прокуратурата ще удължи задържането им и ще поиска постоянен арест.

Нито Владо, нито Емилия, днес бяха открити в къщите си. Владо отишъл в болницата за освидетелстване на травмите. Емилия се е скрила някъде от страх, твърдят в махалата.

Жената взела 800 лв. от "Вега 1", за да върне други борчове. Владо й станал поръчител. След като клиентката спряла да плаща, от фирмата няколко пъти търсили поръчителя, но той обяснил, че не разполага със средства.

На 9-ти сутринта четиримата айтозлии се изсипали в ромската махала на Каблешково. Всички задържани работят в айтоския офис на "Вега 1, регистрацията на фирмата е в Шумен, но на посочения там джиесем днес не отговаряше никой.