Изстреляна от Ивицата Газа ракета се е взривила в района на кибуц в Южен Израел без да причини човешки жертви или материални щети, съобщи израелската полиция.

Ракетата се е взривила малко преди полунощ в нощта срещу понеделник в района на гр. Ешкол, заяви говорителят на полицията Мики Розенфелд. Силите за сигурност все още издирват останките от оръжието, за което се предполага, че е ракета Касам. Миналата седмица две изстреляни от Ивицата Газа ракети се взривиха в южните райони на Израел и също не предизвикаха никакви щети.

В Ивицата Газа управлява движението Хамас, определяно като терористична организация. Последният сериозен инцидент между израелските власти и Газа беше на 24 юни, когато от територията на ивицата срещу Обетованата земя бяха изстреляни пет ракети. Отговорност за обстрела пое организацията Ислямски джихад. Йерусалим отговори с въздушни удари по цели в Ивицата Газа.

Хамас пое ангажимент действащите на територията на Ивицата Газа терористични групировки да спазват условията на примирието, което беше постигнато с Израел през ноември с посредничеството на Египет и с което беше прекратен продължил осем дена конфликт с израелската страна.