От седмица един от най-големите хитове в Казанлък са част от баничарите около централния пазар.

Причината е, че народната закуска "баничката" е на наистина народни цени от 30 стотинки. Както в големите магазини по време на промоции, дори и баничарите са сложили ограничение за промоцията до 6 банички на клиент.

Оказва се, че цената е повече от атрактивна за клиентите, тъй като от ранни зори до късния следобед, опашките от гладни за банички не намалява. Конкурентите също започнаха да свалят цените и се очаква до седмица-две цените на баничките, с които е известен Казанлък, драстично да спаднат. До сега средната цена за баничка бе около 90 ст. за брой.

Клиентите коментират, че тестеното изделие е вкусно, а предвид цената, всякакви други забележки остават на второ място. Зевзеци дори споделиха, че евтините баници ще привлекат туристи в Казанлък, които впоследствие ще разгледат и тракийските забележителности около града, макар входът за гробниците да е от по 3 лева, тоест 10 баници.

Чакащите на непрестанните опашки за баници коментираха, че цената от 30 ст. доближава цената на закуските още по време на комунизма и това е реалната цена на закуската, която очевидно е по джоба на казанлъчанина. Собственици също са доволни, защото въпреки ниската цена, са на печалба, тъй като е важен оборотът. Друг фактор е поевтиняването на брашното и очакваният допълнителен спад от цената на суровината, тъй като годината е поредната добра за зърнопроизводителите.