В зала „Диоген Вичев” на Регионална библиотека „Партений Павлович” в Силистра е факт изложба на Филателно дружество „Димитър Дончев”, посветена на 135-ата година на пощенските съобщения в България, на българската пощенска марка и на основаването на пощенска станция в Силистра. Изложбата бе открита от Нели Стоилова, директор на библиотеката. Цветана Игнатова, началник на отдел „Култура”, поднесе поздрава от името на кмета на общината д-р Юлиян Найденов.

Секретарят на дружеството Христо Христов представи пред присъстващите поздравителен адрес от областния управител Насуф Насуф, в който се казва: "В определена степен пощенските съобщения са връстници на Освобождението на България. Веднага след Възраждането пощенските услуги стават част от основата на Третата българска държава, тъй като са в администрацията на нейната дейност". През 1879 г. Силистра, Дулово и Тутракан са сред първите 39 населени места в страната, където са открити пощенски станции.

В изложбата има 17 „екскпонати” на 17 участници – книги, марки, пощенски пликове. През годините различни са поводите Силистра да влезе във филателията – за 1800-годишнината на града през 1969 г. има две марки; серия от марки има, посветени на резервата „Сребърна” и пеликаните в него, и т.н. Сред изложените пощенски атрибути има и марка с лика на екскмета Иво Андонов, издадена преди няколко години във Франция. Наесен филателистите от Силистра са предвидили още две изложби – по повод 40-ата година на местната железопътна гара и във връзка със 70-ата годишнина на дългогодишния секретар на дружеството Христо Христов.