Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън е пристигнала в частно крило на болницата Сейнт Мери в Падингтън към 6 часа сутринта заедно със съпруга си принц Уилям.

Голямото чакане приключи. Кейт е приета в родилното отделение рано сутринта, след като пристигнала с кола от двореца. Други новини около най-дълго очакваната новина на Острова едва ли ще има, докато не се обяви официално раждането на новия наследник на трона.

Това ще бъде първото дете за Уилем и Кейт. Двамата родители, които се ожениха през 2011 г., предпочетоха да не знаят пола на бебето, което се очакваше да се роди в средата на юли. С леко закъснение, което изнерви медиите в цял свят, Кейт вече е приета в начален етап на контракции, потвърдиха източници от двореца Кенсингтън.

В очакване на първата си рожба принц Уилям, който служи като пилот на спасителен хеликоптер в Кралските военновъздушни сили, е излязъл в отпуск.

Британската херцогиня на Кеймбридж Кейт Мидълтън ще роди бъдещия престолонаследник в същата болница, в която принцеса Даяна е родила принц Уилям и Хари. Бебето ще изплаче в частното крило на болницата "Света Мери" в Падингтън, Западен Лондон. Десетки журналисти от седмица са заели позиции пред стълбите в трепетно очакване на събитието.

Нероденото дете, независимо от пола, ще бъде третото в линията на британския трон - след принца на Уелс - Чарз и след самия принц Уилям. Ако Кейт и Уилям имат дъщеря, тя ще бъде Нейно Кралско Височество принцесата на Кеймбридж, а ако си син, ще бе удостоен със званието Негово Кралско Височество принца на Кеймбридж.