Това, което излезе по самоличността на атентатора от Сарафово, не е много близо до истината. Беше написано, че е алжирец, но това не е близо до действителността. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров.

Всички информации, които са излезли до настоящия момент не са "кой знае колко близо до истината". Но нека кажем така - не можем на този етап да кажем каквото и да е било не защото не го знаем, просто защото работим и всяка дума би могла да бъде или грешно изтълкувана или използвана за съвсем други цел, каза той.

От думите му стана ясно, че скоро ще има и повдигнати обвинения по досъдебното производство, което се води във военната прокуратура за полетите на властта с Авиоотряд 28. По това, което се води в градска прокуратура вече бяха повдигнати обвинения на шефа на Авиоотряда. Когато бяха подадени сигналите, обвинението образува и досъдебно производство и за полетите с военните самолети и хеликоптери, което по думите на Цацаров скоро ще има решение "което ще е много близо до това на Авиоотряда".

На въпрос дали е важна фигура бившият министър-председател, той каза "естествено, че е важна фигура". "Не можем да изчерпим и НК не ги изчерпва формите на участие само с прекия извършител. Работи се по линия на това не просто кой е нарушавал действащите регламенти, кой е изисквал извършването на тези нарушения. За да използваш такси, и да не го платиш, първо трябва да го поръчаш, то няма да дойде само", обясни той. За това дали могат да се очакват и обвинения към бившия министър – председател, главният прокурор каза, че това ще се прецени в хода на досъдебното производство и в това, което е предмет на военната прокуратура.