7-членно семейство живее с 600 лева на месец. Преди две години младото семеййство имало едно дете и очаквало второ. На бял свят обаче се появили три момиченца. Така през 2012 година Патрисия, Катя и Мария увеличават двойно семейство на Савина, Цветослав и дъщеря им Веселка, съобщава „Нова телевизия“. За да помага с грижите за четирите малки деца, бабата също се присъединила към семейството.

Трите момичета вече са на почти две годинки, а по-голямата Веселка е на три и половина. Савина разказва, че миналия месец купили обувки и дрешки за каката, за да може да ходи на детска градина. За нови дрехи и обувки на тризначките обаче парите все не стигат.

На месец шестчленното семейство и бабата, която помага с децата, живеят с близо 600 лева.

С раждането на трите момиченца в дома им пристигат много дарения – адаптирано мляко, памперси, играчки. Всичко обаче стига само за първите няколко месеца. От началото на годината Савина е санитар в местното училище, а мъжът й работи без почивен ден като водопроводчик.

За да спестят пари, жената купува всеки ден по 10 литра домашно прясно мляко по левче, което сама подквасва. То стига за ден и половина.

От август миналата година четирите момичета не са посещавали детска консултация. Кабинетът на лекаря се намира на 20 километра от селото, а пари за гориво няма.

Савина мечтае да направят най-голямата стая в къщата за децата и всяко едно от тях да си има отделно легло. Сега или всички спят при нея или трите момиченца си делят две креватчета.

Въпреки трудностите, Савина е убедена, че ще се справят с трудностите и няма да лишат децата си и от образование.