"Видно е, че без Атака този парламент не съществува. БСП или ДПС или трябва да обявят, че има тройна коалиция или незабавно да разпуснат парламента, защото той не работи".

Този коментар направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание по време на почивката, дадена от председателя на парламента Михаил Миков, след като първият опит за регистрация на депутатите днес бе неуспешен.

Според Борисов "БСП и ДПС ги мързи да ходят" на работа, а освен това председателят на парламента отново е приложил "шмекерски номера" в опит да преброи ръчно присъстващите в зала депутати.

От ГЕРБ спазиха практиката да изчакват колегите си от ДПС, БСП и Атака да осигурят кворум, но поради отсъствието на националистите от зала Бойко Борисов и хората му също отказаха да се регистрират.

"Ако се съберат, ще се върнем и ние в зала", обеща Бойко Борисов. Запитан защо не се явява на изслушвания в комисията "Бисеров-Петното" и "Мишо Бирата" лидерът на ГЕРБ повтори тезата си, че се яви на изслушване, чак когато управляващите извикат за изслушване и Пламен Орешарски, Цветлин Йовчев и Христо Бисеров.