Най-достойно се държи майката на Петко Петков, това каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров в предаването "Преди всички" на БНР. Той бе запитан за коментар на намерението уволнените по случая Лясковец възнамеряват да съдят МВР.
"Много мръсотия изплува покрай този случай, много помия. Най-добре се държи майката на Петко, много по-достойно, дори от някои политици и професионалисти, които напълниха обществото с помия. Самата жена я гледах снощи по една национална медия и обясняваше - как са ги снимали, как са ги гледали, как са се видяли и оттам нататък - какви мерки са предприели, какви радиатори са сложили и т.н", каза главен комисар Лазаров.

Какво повече трябва да обяснявам - да не съм ги пратил аз там да снимат. Това е предателство към системата, към колегите - загина човек, обясни полицай №1 на републиката. Той защити своя колега: "Директорът на ОД МВР не ги е пратил, той самият не знае. Те самите не са докладвали, че са видени. Какво - ще отрекат, че са знаели, че са видени? Майката на Петко го каза вчера, че са ги видели, да не говорим, че са се записали на камерата, която са дали на униформения служител", недоумява Светлозар Лазаров.

Той не може да си обясни поведението на цивилните сътрудници. "Що за безобразие е това - ето вие да снимате, с униформите, защото нас ни видяха, и Петко и майка му ги гледат отгоре? Какво да коментирам повече - провалена операция", каза главсекът на МВР. Той допълни, че вече са обяснили защо е провалена. "Няма начин войскова единица, като попадне на засада, да реагира по най-добрия начин. Разберете - това е засада", каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.