Кабинетът "Орешарски" ще реши дали да подаде оставка вероятно през септември или октомври, обяви пред ТВ7 левият депутат Антон Кутев.

По думите му, управляващите трябва да бъдат съдени най-рано след първите 100 дни от тяхното управление, които още течат.

Кутев отново повтори тезата си, че протестиращите в София не представляват цялата страна и изтъкна ангажимента на партията към своите 1 милион избиратели.

"Едно е усилието да идеш след работа да се разходиш, друго е да хванеш автобуса през нощта и да се качиш на Бузлуджа", допълни той и изрази надеждите си да види на върха 150 хиляди симпатизанти на левицата.

Антон Кутев призна, че е неприятно да ходиш на работа под виковете на очевидно мразещи те хора, но е убеден, че оттук нататък няма да има управление, което да получи пълно одобрение.

Според него, веднъж изкарани на улицата, хората няма да се приберат в следващите 10 години.

По отношение на проблемните кадрови назначение депутатът обясни: "За мен няма как да има кадрови назначения и те да не водят до проблем. Ако си спомняме по времето, когато Бойко Борисов беше премиер, почти нямаше кадрово назначение, което да не водеше до сериозни проблеми", обясни депутатът.

На въпрос за назначенията на ДПС, предизвикали обществено недоволство в областните градове, Кутев отговори така: "Водят се разговори с ДПС, но аз не съм от тези, които го правят. И все пак няма нито едно назначение от властта, което да е свързано с олигархията. Аз съм напълно наясно, че влезеш ли във властта това има тежка цена, и ние няма как да не я платим".