Вече са факт първите номинирани за изгонване от имението на "Мис България 2013”. Това се случи на вчерашния първи номинационен лайф, в който принцесите получиха и първата си задача от своите ментори. Мис България 2011 Ваня Пенева, Жени Калканджиева и Евгени Минчев изпитаха претендентките за техните таланти.
Момичетата сами трябваше да изберат коя своя способност да демонстрират, за да впечатлят своите наставници. Някои заложиха на танци, други на рисуване, а трети на пеене и дори готвене. Жени, Евгени и Ваня бяха единодушни, че мнозинството от претендентките не бяха подходили сериозно към задачата и не бяха отделили време и усилия да се подготвят. Единствено Миглена трогна наставниците и спечели одобрението им с акапелното изпълнение на „Хубава си моя горо”. Към красивото изпълнение на бившата фолк певица се присъедини дори Евгени Минчев, който тихо попя с нея.
Най-зле със задачата се справиха Велина и Ваня. Първята се опита да изпее класиката на Емил Димитров „Една българска роза”. Въпреки подкрепата от гост ментора Благовест Аргиров тя изпъкна с фалшиво пеене и дори се разплака. Ваня пък, която има награда за най-добър млад барман на България, претърпя пълен провал в правенето на коктейли. Те двете бяха първите претендентки за короната, номинирани от менторите си за изгонване.
След кръга на талантите, момичетата трябваше да се изправят една срещу друга в директни елиминации. Всяка една от принцесите влезе в Огледалната стая и даде своя негативен вот.
Най-много негативи събра Пенка, която се оказа че дразни останалите с прямотата си и непремислените си изказвания. Вили пък влезе в номинации с неспортсменската си постъпка в задачата „борба в шоколад”, когато пръсна шоколад умишлено в очите на най-добрата си приятелка Ингрид. Скандала със Звезделина също помогна на Вили за натрупването на номинации в нейната сметка. Оказа се, че повечето от претендентките са застанали на страната на Звезди, която беше обвинена, че е платено момиче. Неочаквано обаче самата Звезделина не номинира Вили. Така Пенка и Вили се присъединиха към Ваня и Велина и ще се борят за вота на зрителите.
Коментатори в студиото бяха актьорът без цензура Иван Ласкин, Мис Бългрия Вселена 2012 Жана Янева, победителят в „Къртицата” Любо Жечев, тенесистката Сесил Каратанчева и депутатката Петя Раева. Прословут с голямата си уста Ласкин не спести нито една критика към претендентките и техните задачи. Любо веднага заподозря схема на номиниране, в която момичетата, въпреки че вече са заедно в Замъка, се опитват да елиминират представителки на бившия си отбор конкурент.
Телефонните линии за изгонване на момичетата са отворени и ще събират гласове до лайф епизода във вторник, в 21 часа само по TV7, когато най-красвото шоу на лятото ще напусне една от претендентките.