През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, на отделни места – интензивни, съобщиха от НИМХ.

Значителни количества се очакват в южните райони на Родопската област. В ранните сутрешни часове по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. През втората половина от деня от запад валежите ще отслабват и ще започнат да спират. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България и временно силен вятър от запад-северозапад, който след пладне ще се ориентира от север, с тенденция на отслабване. Минималните температури ще са между 3° и 8°. Дневните чувствително ще се понижат и максималните в повечето места ще са между 10° и 15°.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 1400 – 1500 м от сняг. Значителни количества се очакват в Рило-Родопския масив. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Ще застудее.

По Черноморието ще бъде облачно, през втората половина от деня и с валежи от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от север, а привечер ще отслабне. Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са между 11° и 13°.