Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Волен Сидеров.

Лидерът на Атака на 6 януари 2014 г. в самолета от София за Варна и на летище – Варна е извършил три престъпления. Той е осъществил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Те се отличават по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост, както и със съпротива срещу орган на властта, съобщиха от прокуратурата.

От там заявяват, че с хулиганското си поведение Сидеров предизвикал скандал и отправил обидни реплики към френската гражданка Стефани Дюмортие. При извозване на пътниците от борда на самолета до летищния терминал Сидеров е предизвикал скандал с един от пътниците Димитър Бахнев.

Сидеров му крещял, блъскал го и се е опитал да го ритне и удари. Според обвинението, в зоната на летищния терминал и на паркинга на Летище – Варна, лидерът на Атака е продължил да се държи непристойно. Крещял, отправял обидни реплики и квалификации към органите на полицията. Всичко това е придружено със съпротива срещу Милен Кателиев и Недко Недев. Те са служители към 03 РУП-Варна и изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред. Освен това Сидеров е обвинен и затова, че в същия ден е нанесъл лека телесна повреда на полицая Костадин Колев. Той го ударил в областта на лявата скула с юмрук.

БГНЕС припомня, че лидерът на Атака бе обвинен за хулиганство и за удара над полицая още на 12 март. Още тогава му бе определена и най – леката мярка за неотклонение – подписка. Така три месеца след като през януари пътувайки за Варна влезе в конфликт с френски дипломат и служител на реда, който беше ударен, Сидеров стана обвиняем. Лидерът на "Атака" сам се отказа от имунитета си, след като главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до парламента.