"В 12 часа вечерта се чу хлопане на външната врата. После двама мъже влязоха в къщата и започна ад. Душаха ме и сядаха върху мен голи. Играеха си. Казаха ми, че до сутринта ще ме мъчат". Това разказа в ефира на TV7 60-годишна жена от село Оброчище, която бе спасена от изнасилване. Пред камерата жената отказа да застане с лицето си.

„Помолих Бог да ми каже дали ще съм жива до сутринта. Съблякоха се чисто голи двамата, а после и мен. В един момент обаче се видя прожектор и те хукнаха. Полицията дойде и кметът. Едва дишах. Искам съд за тях. 40 години живея тук, но такова чудо не е било никога”, разказва тя.

Кметът на селото Милко Ангелов, който играе ролята и на спасител, споделя, че тъща му, живееща близо до пострадалата жена, чула викове за помощ и му се обадила.

„Бързо с един съсед се организирахме. Когато влязохме в двора се представих. Единият от нападателите се показа на прозореца и го видяхме кой е. После побягнаха. За час ги хванахме. Единият е на 32 години, а другият на 24-25. Живеят в селото, но не са местни. Ако ги върнат в селото, ще ги изселим”, закани се кметът.