След дни на люти битки и скандали пепеляшките в Тъмницата на „Мис България 2013” вече са част от Принцесите в Двореца. Преди да се съберат заедно момичетата от двата отбора трябваше да се противопоставят в индивидуални битки в басейн, пълен с шоколад. Арбитър на сладката мисия беше водещият Кирил Ефремов. Принцесите и пепеляшките бяха с изравнени сили, а успехът на хвърлените в Тъмницата красавици зависеше от последната битка между Франсин и Звезделина.
След седем рунда двете момичета не успяха да се победят, а в очите на тъмнокожата принцеса нахлуха сълзи. Това накара Звезделина да се откаже и да изпрати целия си отбор обратно в Тъмницата. Неочаквано, на варненката се разсърдиха не съкилийничките й, а самите принцеси, които я обвиниха, че им е отнела сладостта на победата.
Изморени пепеляшките се завърнаха зад решетките. И докато те ближеха рани само гимнастичката Вили излезе на двора, за да си поговори с най-добрата си приятелка Ингрид, която обитава Замъка. Двете обсъдиха на дълго и широко скандала между Вили и Звезделина, в който блондонката обвини пищната брюнетка, че е платено момиче. Изненадващо Вили отново подчерта пред приятелката си Ингрид, че не съжалява за това, което е говорила и няма да се извини за думите си.
Претендентките в Замъка пък имаха специален гост – супер звездата на световната клубна сцена Low Deep T. Изпълнителят на хита „Казабланка” хареса всички момичета и им обясни, че в момента търси по цял свят красавица, която да участва в новия му клип. Затова е изявил желание, да им гостува в шоуто и ако намери подходящата, сред родните претендентки за „Мис България 2013”, ще я покани да работят заедно. Езиковата бариера обаче се оказа непреодолима за почти всички дами с изключение на Франсин.
Шоколадовата хубавица влезе в ролята на преводач, а това съвсем скъси дистанцията между нея и звездата. Франсин откровено заяви на Low Deep T, че си го е представяла по-дебел, а всъщност изглежда много добре и го помоли: „Не се взирай в очите ми, защото ме караш да горя!”. В същото време пепеляшките можеха да гледат как принцесите и звездата се забавляват само на монитора в Тъмницата, далечот купона.
В крайна сметка всички лишения на момичетата в Тъмницата, и тяхната упоритост и твърд характер бяха възнаградени късно снощи, когато на живо в дейли епизода на предаването по TV7, водещият Кирил Ефремов влезе при тях с изненада. Без да им казва нищо той ги заведе на двора, където ги очакваха куфарите им. След това Киро им показа вратата към Двореца и превърна мечтата им в реалност – вече всички красавици живеят заедно в луксозния Замък.
Докога обаче момичетата ще се радват на удобства, коя първа ще разкрие тактиката си и какви таланти притежават претендентките предстои зрителите на TV7 да разберат тази вечер по време на лайф епизода на „Мис България 2013” в 21 часа. 18-те красавици получиха задача от менторите си Жени Калканджиева, Евгени Минчев и Мис България 2011 Ваня Пенева да демонстрират своя талант. Дали обаче ще им стигне времето да се подготвят и как го правят предстои да разберем. След като претендентките се представят тримата им наставници ще обявят първите две момичета, справили се най-зле със задачата и номинирани за изгонване от Замъка.
Водещите Кирил Ефремов и Камелия са поканили за коментар в студиото на „Мис България 2013” актьора без цензура Иван Ласкин, красивата и скандална тенесистка Сесил Каратанчева, победителя в „Къртицата” Любо Жечев и депутата Петя Раева. Всички заедно ще изгледат какво са им подготвили претендентките и ще изтъкнат плюсовете и минусите на талантите им.