Джоан Роулинг, превзела света с поредицата книги за момчето-магьосник Хари Потър, е "много ядосана" на адвокатската кантора, от която изтече информацията, че пише под псевдонима Робърт Гълбрайт, предаде Би Би Си. В. "Сънди таймс" писа, че появилият се наскоро криминален роман The Cuckoo`s Calling с автор Гълбрайт всъщност е творение на Роулинг.

"Майката" на Хари Потър била разочарована от кантората Ръсълс, на която предполагала, че може да има пълно доверие и да очаква от нея пълна конфиденциалност": "Много съм ядосана от факта, че моето доверие просто е било пренебрегнато. Да кажа, че съм разочарована, няма да е вярно", гласи съобщение до медиите от Роулинг. "Един твърде тесен кръг от хора знаеха моят псевдоним и въобще не ми е приятно жена, за която не бях чувала до неделя вечер, да разкрие нещо, което много от моите стари приятели не знаят".

Проблемът тръгнал оттам, че един от служителите на адвокатската кантората – Крис Косидж, казал на Джудит Калъгари - най-добрата приятелка на съпругата си, че зад името Робърт Гълбрайт се крие Джоан Роулинг. Джудит веднага "пропяла" пред вестникарите.

От Ръсълс поднесоха извинения на писателката с уточнението, че информацията е изтекла по време на частен разговор и че техният служител я е споделил с човек, на когото имал пълно доверие.