Бойко Борисов не ми е обещавал и не ми е давал пари. Това каза Бисер Миланов-Петното, от затвора пред Нова телевизия. Той призна, че поне три-четири пъти е получавал суми от 10 до 20 хиляди лева от Николай Бареков. "Помислих, че иска да ни ползва като охрана", разясни Петното.

Миланов нарече лъжа изнесените вчера данни, че Борисов му е дал 500 000 лева, за да се окървавят протестите.

Вчера във временната комисия в парламента, която трябва да разгледа случаите с Христо Бисеров и с Бисер Миланов-Петното, председателят на национално движение „Свобода” Йордан Бонев разкри, че в края на миналата година се е срещнал заедно с Бисер Миланов-Петното с бившия премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, от когото получили обещание за 500 000 лева и капаро от 12 хиляди лева, за да участват в протестите и да атакуват председателя на „България без цензура” Николай Бареков.

Днес Миланов нарече твърденията на Бонев лъжа. „Бонев дойде и ми предложи да подпиша една декларация, че Борисов ми е дал 500 000 лв, за да ме пуснат от затвора. Аз предпочетох да не лъжа хората. Той ми каза, че Борисов стоял зад ареста ми и даваше интервюта без мое знание. Друг мой съратник - Марио Генчев, е говорил с адвоката ми да подготвят декларацията. Борисов никога не ми е давал пари", отсече Миланов.

Той потвърди, че в края на 2013 г. е имало среща между него, Йордан Бонев и Бойко Борисов в Банкя, на която са били обсъждани антиправителствените прояви и евентуалните политически амбиции на Миланов и Бонев. Той обясни, че връзката с Борисов е направил Бонев по Facebook, но отрече Борисов да му е предложил 500 000 лева за щурмуване на Народното събрание, от които Миланов да е взел 12 000 като капаро.

Петното заяви, че за него Борисов е една интересна личност. Бареков постоянно искаше да разбере дали съм близък с лидера на ГЕРБ, обясни той. Отношението ми към Бойко не се е променило, имам представа за него, че е добър и народен човек. За протести изобщо не е ставало въпрос на срещата в Банкя, каза Миланов.
Той обясни, че Борисов не го е карал да прави абсолютно нищо срещу Бареков.

Не Борисов, а Бареков ми даваше пари, за да си разширя структурите си, разкри Петното. „Веднъж поиска да не ходя на протеста, който той бил създал – протеста срещу Камен Ситнилски”. Тогава беше вторият, третият път, когато ми даде пари. Три-четири пъти ми е давал по 10 000 лева, единия път ми даде 20 000“, каза Петното. 50 000-60 000 лв. ми даде, уточни той.

„Последните 10 000 лв., които ми даде, бяха, за да ходя пред къщата на Борисов", заяви Миланов.
На въпрос дали протестите през лятото са били платени и дали той е получавал пари от Борисов за тях, той отрече.

"Даваха ми няколко милиона, за да се откажа, да не се занимавам, да си гледам живота. По това време бяхме на палатковия лагер, протестите бяха свършили. Не искам да казвам името на човека, защото може да стане опасно за неговото здраве, но предполагам, че парите са от олигарси", заяви Миланов.

Петното предположи, че зад протестите може да стои ГЕРБ. „Предполагам, защото аз не съм видял никой от ГЕРБ да плаща“, застрахова се той, но беше категоричен, че протестите са плащани от всички, които имат изгода от тях.

Видимо ядосан в края на разговора, Миланов се закани, че всички, които вървят срещу него, ще носят много сериозна наказателна отговорност.

„Ако имам власт, ще ви приключа за 12 часа“, отсече Петното.