Водещият на предаването „Още от деня“ по БНТ Димитър Цонев предаде на главния секретар на МВР писмо, в което едно изречение би могло да се тълкува като заплаха към журналиста. Светлозар Лазаров беше в студиото да коментира темата „Лясковец“, както и други актуално въпроси, сред които и палежа на колата на Генка Шикерова.
В писмото към Цонев зрител пишел, че много съжалява, че пише това писмо в момента, в който журналистите протестират заради Шикерова, „но няма да се учудя, ако и на вас ви се случи случка“. „Аз трябва ли да се плаша?“, попита Цонев главния секретар и му предаде листа с писмото.

Лазаров му обясни, че той трябва да даде показания, да обясни дали има притеснения, дали е получавал заплахи, а разследващите да достигнат до някакъв резултат. „Не ми се е обждал по телефона“, обясни Цонев. Във въпросното писмо зрителят споделял, че изпитвал разочарование от негови интервюта в предаването и смятал, че те са пристрастни.

„Не знам дали да съм уплашен. Какво да правя и аз не знам“, каза водещият. „Това е все пак един обикновен мейл, но може ли да знае човек какво може да му се случи.

На въпрос относно колата на Генка Шикерова, Светлозар Лазаров заяви на Цонев: „Ако тези деяния са по повод изпълнение на служебните задължения на вашите колеги, това е заплаха за демокрацията“.

По темата „Лясковец“ Лазаров каза: „На следващия ден след трагедията в Лясковец казах на министъра на вътрешните работи, че съм готов да си подам оставката“.

Лазаров заяви, че не може да коментира оповестения доклад по случая, тъй като не е участвал в изготвянето му. Той отново подчерта, че е изпълнил всички законови изисквания за провеждането на операцията в Лясковец.

Главният секретар на МВР, че е коментирал случая и с американски колеги, които са му казали, че задържането на човек с психически проблеми е по-опасно от ареста на терорист.

По думите му след случая различни експерти и бивши ръководители в МВР са създали в медиите такава атмосфера, че „да се замерваме с костите на колегите“.