За 35-та поредна вечер хората в страната излизат на улицата, за да изразят своето недоволство с протест от водената от кабинета „Орешарски" политика.След 18.00 ч. протестиращите започнаха да се събират на обичайното място - пред Министерски съвет. Движението в района е блокирано - от бул. „Мария Луиза" до ул. „Г.С. Раковски". Преди това около шадравана пред президенството се бяха събрали хора, които скандираха за оставката на кабинета „Орешарски". Протестиращите носят различни плакати. Едно от посланията е „Чиста и свята република се прави от чисти и святи хора. Незабавна оставка!"

На площадката пред бившия партиен дом се провежда и концерт, посветен на рождението на Васил Левски. Той е подарък за гражданите от телевизия СКАТ.

Не е ясно какъв ще е маршрутът на протестиращите тази вечер. През последните дни те тръгват към Народното събрание, след което завиват покрай Софийския университет, а след това минават по ул. „Московска" и съответно по бул. „Дондуков". Има и шествия по „Цариградско шосе".

В центъра на София има засилено полицейско присъствие. Очакват се протести и в другите градове от страната.