Около стотина души присъстват на контрапротеста в подкрепа на правителството пред НДК, предаде Фокус.

Един от участниците е издигнал плакат „Тук сме хора с различни политически убеждения, но с една кауза – да дадем шанс на правителството".

На контрапротеста присъства и рапърът Мишо Шамара, който с микрофон поздрави участниците. Той каза, че не може да протестира "рамо до рамо с Плевнелиева - жената на президента, против олигархията", и допълни, че се радва да е част от тази малка група, която организира контрапротестите в подкрепа на правителството.

Според него е било математическо изчислено, че ако падне това правителство, на власт ще дойде Бойко Борисов. В района има няколко патрулки, които следят за реда.

Един от участниците заяви, че е бил на февруарските протести, и според него столичният кмет е марионетна кметица, фалшиво избрана от ГЕРБ, а самата община извършва корупционни сделки.

Според друг участник в протеста - софийското метро не се изгражда правилно, според изискванията, и при наводнения и атентати хората няма да успеят навреме да се евакуират от него, като при срутванията ще загинат много хора.

Трети участник каза, че протестиращите пред Министерски съвет са започнали да събират подписката си след тях и са събрали 6000 подписа за оставката на правителството, а тези в подкрепа на правителството – 200 000.