Много хора, които се опитваха да организират демонстрация близо до Кремъл в подкрепа на осъдения на 5 години затвор опозиционен активист Алексей Навални, бяха арестувани, а Манежният площад, където се бяха събрали, беше затворен за "ремонтни работи".

Затворени бяха също Червеният площад и близката Александровска градина. Няколко хиляди души скандираха "Свобода!" Близката до дисидентското движение телевизия "Дожд" показа кадри, на които се виждаше как полицаи от силите за борба масовите безредици отблъскват хора, опитващи се да стигнат до Манежния площад и околностите му. Според "Дожд" и Радио "Ехото на Москва", много от протестиращите са били арестувани.

"Аз плаках и краката ми се подкосиха, когато беше прочетена присъдата. Навални беше човек, когото хората следваха", заяви пред АФП музикантът Владимир Иванов. Предварително видни личности от опозицията като лидерът на партията Яблоко Сергей Митрохин и писателят Борис Акунин бяха съобщили, че ще участват в протеста. В Санкт Петербург около 2000 души се събраха в центъра на града и скандираха "Путин - крадец!" и "Свобода!" развявайки плакати с лика на Алексей Навални.