Линейки са изкарвали от парламента част от депутатите по време на пленарното заседание. За това свидетелстваха множество от протестиращите.

Според тях, за да се избегне блокадата около сградата на парламента, народните представители са ползвали линейки на болница "Лозенец" (бившата Правителствена). Обръчът от протестиращи около парламента беше плътен, а недоволните граждани бяха блокирали всички изходи около сградата, както и кръстовищата на ул. Раковска и бул. Цар Освободител, на Софийския университет "Св. Климент Охридски", както и Орлов мост.

Протестиращите предположиха, че депутатите са се досетили, че шествието винаги пропуска линейки и са се възползвали от това, за да се измъкнат от окупирания парламент. Недоволните граждани свидетелстваха, че колата на болницата, която по принцип винаги стои около сградата, когато има заседание, е влязла и излязла от загражденията осем пъти за около половин час.

Между 12 и 12:20 пък четири пъти е била засечена на Орлов мост. От Правителствена болница обаче отрекоха. Според тях линейката е стояла цял ден до парламента и си е тръгнала след края на пленарното заседание, като не е имала други курсове.