В Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси са постъпили 21 сигнала.

Председателят на комисията Волен Сидеров обясни, че сред тях има сигнали срещу президента Росен Плевнелиев, главния архитект на София Петър Диков, лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, ръководството на МВР-Добрич, изпълнителния директор на БНТ Вяра Анкова, кмета на Община Рила и лидера на партия НФСБ Валери Симеонов.

По тези сигнали може да се започне работа. "Това означава, че ще пуснем до съответни държавни и общински органи искане за информация по съответните сигнали, както и до засегнатите лица, да дадат своите обяснения във връзка със сигналите и ако се наложи след това да бъдат повикани да дадат обяснения в Комисията", обясни Сидеров.

Сидеров заяви още, че около обсъждането на подробности около тези сигнали има информация, която не може да бъде представена публично, затова помоли представителите на медиите да напуснат залата, като обясни, че след това ще има възможност за изявления.

Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси преди това прие вътрешните правила за работа. Комисията обсъди като част от вътрешните правила за работа да се включи всяка първа сряда или четвъртък ресорните министри да се явяват на заседанията и да отговарят на конкретни въпроси свързани с политиките и темите на комисията. Не стана ясно обаче кои точно са ресорните министри. Заседанието продължава с втора точка - разглеждане на постъпили сигнали.