"Обикновено след вечеря гледахме телевизия, но и двамата имахме тежък ден и направо си легнахме", разказа Оскар Писториус пред съда в Претория за вечерта на убийството на Реева Стеенкамп.

Южноафриканският лекоатлет застреля своята приятелка на 14 февруари миналата година, като той твърди, че това е било инцидент, докато от прокуратурата настояват за присъда за предумишлено убийство. "Обикновено след вечеря гледахме телевизия, но и двамата имахме тежък ден", обясни Писториус. Двамата си легнали, той си писал по телефона с братовчед, а тя била на лаптопа. Спринтьорът описа и стрелбата: "Чух как в банята се отваря прозорец. Помислих си, че в къщата влиза крадец и взех оръжие. Това е моментът, в който всичко се промени", разказа Писториус, който стрелял 4 пъти през вратата на банята и уцелил три пъти своята приятелка.

Най-известният параолимпиец в света отговори и за съобщенията, които двамата са си разменяли. В едно от тях Стеенкамп му пише: "Понякога ме е страх от теб, как изведнъж ме нападаш и как се държиш с мен". "Това просто бе лош момент във връзката ни", коментира Писториус.