Парламентарната комисия "Бисеров-Петното" се превръща в мегафон за излъчване на слухове, непотвърдени информации. На практика тя започна да се занимава само и единствено с хора, които визират някакви твърдения относно среща на Бисер Миланов.

Това каза бившият зам.-министър на вътрешните работи Веселин Вучков на извънреден брифинг през централата на ГЕРБ, след като днес най-близкият човек до Бисер Миланов - Петното и председател на сдружение "Свобода" Йордан Бонев бе изслушан в комисията.

Веселин Вучков каза, че всъщност анкетната комисия, която ГЕРБ са поискали, е била на тема "Христо Бисеров" и внезапното му оттегляне от всички постове. "Това беше нашето искане, едва с работата на тази комисия ние разбираме, че целта на пришиването на случая "Бисер Миланов" е била пълна подмяна на предмета на дейност на тази комисия. Тя всъщност се превръща, особено в заключителния си етап, в комисия, която има за цел да изгради бронирана ограда около случая "Христо Бисеров", допълни Вучков. Той подчерта, че от ГЕРБ са постъпили съвсем правилно, когато преди две седмици са решили да се откажат от заседанията на тази комисия.

Според Вучков, нито един призован за случая Христо Бисеров не се е явил и фактите около внезапната му оставка са останали неизяснени. Вучков каза, че от информациите в медиите разбрал за "съвършено противоречиви сведения" от хора, призовани днес в тази комисия.

"За предоставени пари в София, за предоставени пари в Русе, изброи той. "Абсолютно противоречиви сведения от страна на лица, които са уязвими от наказателно-процесуална гледна точка, имат някакви процесуални качества, евентуални дела срещу тях и т.н.", каза Вучков. Твърдението от днес за това, че миналогодишните протести от лятото са били организирани три месеца по-рано и са платени от ГЕРБ, Вучков определи като "абсолютно неоснователни". Това според него, е категорична обида срещу стотиците хиляди граждани, които заляха улиците и площадите на страната на историческата, според Вучков, дата 14 юни 2013 г.

"Това наистина е опит за дискредитиране на този спонтанен граждански протест, който завладя страната миналата година", каза Вучков. Той подчерта, че решението им да не участват в заседанията на комисията, е правилно и каза, че това е така, защото комисията цели "пълна подмяна на предмета на дейност, прикриване на фактите около случая Христо Бисеров и тотална дискриминация на гражданските протести от миналото лято, а българският парламент не трябва да се занимава с такива проблеми".