Искра Фидосова напуска Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Това се посочва в молба от Фидосова до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и останалите членове на комисията, съобщават от ГЕРБ.

Тази новина идва само ден след като в прокуратурата показаха "тефтерчето" на Филип Златанов, председателят на КПУКИ, където нейните иницали И.Ф. фигурираха като поръчител на действия срещу политици, съдии и други. Всичко това беше по схемата И.Ф.>Ц.Ц>Б.Б.

Фидосова заявява и желанието си да бъде освободена и като народен представител от 42-то Народно събрание. В мотивите си Искра Фидосова посочва, че предприема тези действия, за да изчисти всички внушения около името и работата си. "Спекулациите и внушенията, които се тиражират в публичното пространство от определени кръгове, целят не само моето омаскаряване, но и дискредитирането на ПП ГЕРБ. Убедена съм, че зад моето очерняне стоят накърнените интереси на определени лица и кръгове в държавата. Категорично заявявам, че ще се противопоставя на всички нечисти внушения и спекулации, свързани с мен. В работата си до сега съм се ръководела единствено и само от законите и няма да допусна да се злоупотребява с името ми и с това на партията", се казва още в молбата на Искра Фидосова.

Фидосова заявява, че остава член на ГЕРБ и ще продължи да работи за реализирането на приоритетите на партията.