Вече 35-ти ден българските граждани протестират срещу правителството на Орешарски и искат оставката на коалиционните партньори БСП, ДПС и Атака.

Какви политици обаче са тези, които по никакъв начин не чуват протестите на хората и продължават да правят скандални назначения на всички нива в управлението? От ГЕРБ подадохме оставка още на втория ден от протестите и върнахме властта на хората, защото така изисква демокрацията. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с директора на фондация "Ханс Зайдел" д-р Петер Витерауф и ръководителя на отдел "Централна, Източна и Югоизточна Европа, Кавказ и Централна Азия" д-р Клаус Физингер, съобщиха от ГЕРБ.

Борисов информира директора на "Ханс Зайдел", че ГЕРБ ще се върне в Народното събрание само тогава, когато има конкретна дата за предсрочни избори и в дневния ред на парламента бъде включена точка за промените в изборното законодателство. По време на срещата бяха обсъдени и резултатите от парламентарните избори, опорочаването на деня за размисъл, подмяната на вота на българските граждани в парламента и действията на новата коалиция БСП-ДПС-Атака.

Представителите на Фондация "Ханс Зайдел" изразиха загриженост за политическата ситуация в България и международния облик на страната пред евроатлантическите партньори. От фондацията заявиха, че следят внимателно случващото се в България и информират централата си за всички подробности около протестите на гражданите, назначенията в управлението на страната и политическите процеси. По време на срещата бяха договорени и предстоящи съвместни инициативи между фондация "Ханс Зайдел" и ПП ГЕРБ.