Специалистите разкриха какви храни помагат за облекчаване на процеса на отслабване и подобряване на резултатите от фитнеса.

Американската асоциация на диетолозите дадоха съвети на фитнес любителите как да се хранят за най-добри резултати. Противно на общоприетото схващане, че не трябва да ядеш преди и след тренировка, експертите обясниха, че има продукти, които стимулират работата на организма и изгарянето на мазнини по време на упражнения.

На първо място бананите помагат за увеличаване на енергийните нива и ускоряват обмяната на веществата. Те осигуряват постоянен поток на калории, тоест на енергия, тъй като съдържат много въглехидрати и калий.

Стафидите са втората препоръчителна храна преди тренировка, тъй като съдържа високи нива на калий и по този начин предотвратява загубата на течности. Богати са на естествени захари, които дават сила на тялото по време на тренировка.

Други проучвания показват, че съединенията, съдържащи се в сока от нар помагат за бързото намаляване на мускулната болка. Достатъчна е само една чаша сок от нар.