Среща между мен, Бойко Борисов и Бисер Миланов имаше. Това каза председателят на Национално движение „Свобода” Йордан Бонев на изслушване във Временна анкетна комисия в Народното събрание.
Според него, две седмици преди срещата с Бойко Борисов, Бисер Миланов е имал среща с Пламен Нунев в Русе. Тогава се е заговорило, че Миланов иска среща с Бойко Борисов на 25 декември.

„Миланов ми каза да пиша на Бойко Борисов във Фейсбук, от него получавам отговор от Бойко Борисов – напиши си телефонния номер. Получавам телефонно обаждане, в което Борисов казва: елате да пием кафе в Банкя. На другия ден аз, Бисер Миланов, Деян Стефанов и Марио Генчев отиваме. Аз и Бисер Миланов влязохме в къщата в Банкя., разказа Йордан Бонев.

Според лидерът на „Свобода”, срещата между тримата е продължила 3 часа. „На тази среща беше казано да организираме протест. Предстоеше вот на недоверие към кабинета. На този вот трябваше да пуснем уведомление, че ще правим протест и под формата на движение „Свобода” да бъде запълнено с членове на ГЕРБ. Планът беше – когато излезем на протест, да се сформират групи, които да предизвикат сблъсък с органите на реда с цел радикализиране, с което да се свали кабинетът. Ако го изпълним, ни беше обещана паричната сума от 500 000 лева и да заместим ПП „Атака” в парламента”, обясни Бонев.

Той твърди, че за това нещо са взели капаро от 12 000 лева с цел да се обиколят структурите ни в България и да се активират техните председатели.

На 27 декември в бар „Циганина” в град Русе, подчинен на Пламен Нунев, за който е известно, че е купувал гласове, получих заповед да донеса на Бисер Миланов тези 12 000 лева”, добави той.

Йордан Бонев каза, че летните протести са абсолютно организирани от ГЕРБ. „На наш приближен от движението бе предложено да се формира отряд, който за 1 милион лева да влезе и да превземе парламента”, заяви Бонев.