Надявам се да не се стигне до предложение за образуване на дисциплинарно производство по отношение на Камен Ситнилски, има и друг начин. Това заяви председателят на Етичната комисия към Висшия съден съвет Ясен Тодоров преди заседанието на съвета.

Тодоров индиректно заяви, че се надява Камен Ситнилски сам да си подаде оставката. "Всички тези разговори смущават и то много сериозно. Затова се прави изводът, че има някаква организация", коментира той и добави: "Надявам се това да не е било повсеместна практика".

На влизане в сградата на ВСС главният прокурор Сотир Цацаров отказа да коментира искането за уволнението на члена на ВСС Камен Ситнилски. Той съобщи, че днес ще внесе предложение за временното отстраняване от длъжност на апелативния прокурор на Бургас Емил Христов.

"За това дали Емил Христов заслужава да бъде уволнен, не мога да кажа. Спрямо Емил Христов има образувано досъдебно производство от юни 2012 година за длъжностно престъпление. С оглед на това днес внасям предложение за временното му отстраняване от длъжност, съобразно разпоредбите на Закона за съдебната власт", каза Цацаров.

И днес преди началото на заседанието на ВСС трийсетина души се събраха, за да протестират срещу съмнителните назначения в съдебната власт и да поискат уволнението на Камен Ситнилски.