Изключително подготвени са били атентаторите, извършили терористичния акт на 18 юли миналата година в Бургас, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който е в морския град,

Атентаторите умело са прикривали самоличността си, маршрутите си и намеренията, които са възнамерявали да направят, каза още Йовчев. Една година след атентата, все още продължава разследването.

Вътрешният министър повтори думите си от вчера, че няма промяна в българската позиция за извършителя на кървавия атентат. Относно участието на Хизбула министър Йовчев каза, че има ясни следи, че групировката стои зад атентата, но всичко останало зависи от продължаващото разследване и експертизи. Министърът допълни, отново по повод Хизбула, че има информация от международния обмен, която потвърждава направените до момента заключения на експертите.

На 18 юли 2012 автобус с израелски туристи, които току-що бяха кацнали на летище "Сарафово" в Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и още един човек, за когото се предполага, че е извършил атентата. При инцидента бяха ранени 35 души.