Ивелина и Красимир отглеждат своите 10 деца в собствено жилище в Русе, което е не по-голямо от 60 кв.м., съобщи Нова телевизия днес.

Вчера пък медията показа дома на друго многодетно семейство - Петранка и Добри Добреви от варненското село Боряна, които отглеждат 10-те си деца с по-малко от 700 лева и въпреки това са щастливи.

„Много обичаме децата и искахме да имаме голямо семейство. Първото дете се роди 2000-ната година. Със съпруга ми никога не сме говорили точно колко деца ще имаме, но знаехме, че ще са над две”, разказа Ивелина.

„Готвим на газова бутилка, защото печката се счупи. Засега финансите не стигат, за да се закупи нова”, обясни бащата Красимир.

В апартамента тече все още ремонт и има много мухъл. Семейството е кандидатствало за заем, за да направят по-бързо ремонта, но не са ги одобрили и сега ще разчитат на собствени средства. Убедени са обаче, че малко по малко нещата ще станат.

„Единственото, което няма вкъщи е тишина”, споделиха двамата родители, но бяха категорични – „Щастливи сме!”

Семейството разчита на заплатата на бащата Красимир, която е в размер на 500 лв. и на майчинските, които получава Ивелина. Така общия бюджет на семейството се равнява на по-малко от 1000 лева.

„Засега не плануваме 11-то дете. Стига толкова вече”, казаха с усмивка родителите.