След смъртта на най-дебелия българин Иван Генов от Стражица и друг тежък мъж е поразен заради теглото си. 200-килограмовият Цветко от Трън е починал в пернишката болница МБАЛ "Рахила Ангелова" вчера сутринта, съобщават от лечебното заведение. Куп болести морили 39-годишният мъж преди да се спомине. Той страдал от сърдечна, дихателна и бъбречна недостатъчност. Бил само на апаратно дишане и няколко дни лекарите се опитвали да го върнат към нормалния живот, но неуспешно. Хроничните му болести били в следствие прекомерната пълнота.

Преди дни, Цветко бил на лечение в столичната клиника „Токуда”. От там обаче го препратили в Белодробната болница в Перник заради заболяването на белите дробове. След два дни лечение обаче трънчанинът се влошил и бил докаран в болницата в Перник.

Най-тежкият българин, който си отиде преди Цветко - Иван Генов от Стражица, бе поразен от възпалени разширени вени и огромни язви по краката, след като всички болници му отказаха помощ поради липса на толкова голямо легло. Дори на погребението му се включиха мотокар и пожарна, които съдействаха за полагането му в гроба.