“Няма никаква измама, бащата на Лени – Милен Михайлов, ме помоли да стартираме кампанията за набиране на пари. Може би тръгнахме малко рано, но всички искаме да помогнем на семейството.” Това заяви пред БЛИЦ Калин Цеков, програмистът от Перник, създал сайта Saveelena.com.На страницата се призовават всички, които могат, да помогнат с дарение за малкото момиченце, което пострада при касапницата на “Цариградско шосе”.

По-рано днес се разрази скандал, след като лекари от болница “Света Ана” се възмутиха, че е започната такава кампания без тяхното знание.

Директорът на болницата коментира: “Това е голям цинизъм. Държа чрез вашия сайт да кажа: “Не участваме в никакви групи за събиране на средства за лечение!” Разбрахме, че са свършили парите и клиничните пътеки. Изненадваме се, че някой може да си измисля това и да събира средства за каквото и да било. Категорично не сме оторизирали никого от името на “Света Ана” да събира средства където и да било. Ако има благотворителност за детето, то е да се молим за това него с добра мисъл и да помагаме. Нека ние лекарските екипи да действаме. Разговарях днес и с бащата за пореден път, който каза, че не знае кой го е написал този призив за събиране на пари. Помолих го всичко да се съгласува с нас”, коментира д-р Димитър Димитров.

Калин Цеков твърди, че Милен Михайлов, бащата на момиченцето, е бил в течение на всичко. “Аз съм семеен приятел от дълги години. Ние не казваме, че болницата няма да даде пари, но има разходи. Има инициативен комитет от квартал “Твърди ливади” в Перник, има кутии по кафетата със снимката на момиченцето. Проблемът идва от това, че тръгна рано кампанията, но досега сме носили дарения при него и знаете, че парите трябват. Супер много съм обиден, че така ме очерниха, ние сме приятели от 15 години. Онзи ден са искали за стент на майката на детето 3 хиляди лева, а съпругът й няма как да ги извади тези пари. Той е в отпуска, седи в болница, ако някой не му помогне в този момент, кога”, твърди Калин Цеков. Проверка на БЛИЦ установи, че и в момента на сайта продължават да набират средства за момиченцето.

Състоянието на детето продължава да е критично, съобщиха от болница “Света Ана”. “За жалост остава с опасност за живота. Хубавото е, че мозъкът работи, имахме съмнения за мозъчна смърт. Това ни даде надежда да продължим с все по-сериозни реанимационни дейности, детенцето беше поставено и на хемодиализа, с цел да подпомагаме организма”, каза д-р Димитър Димитров.