Към момента не съществува опасност за живота на поета Едвин Сугарев, който беше настанен в реанимацията на Александровска болница тази сутрин след три седмици гладна стачка срещу правителството. Това съобщи пред БНР директорът на болницата д-р Костадин Ангелов."Този човек гладува 22 ден. От клиничната лаборатория резултатите му са, бих казал, не толкова лоши. От направените изследвания към настоящия момент състоянието му е задоволително и не съществува към момента опасност за живота му", заяви медикът.

"След 22-дневен глад на вода и чай организмът на Едвин Сугарев е отслабнал и той е поставен на системи", добави шефът на Александровска болница.

"Той е на активно лечение в реанимационно отделение, включват се водни разтвори, тотално парентерално хранене, предприети са всички активни действия на нашите лекари в реанимация и към момента състоянието му е стабилно. Болничен диетолог ще изработи една специална диета за него, с която се надяваме той да да бъде захранен с оглед стабилизиране на състоянието му", заяви д-р Костадин Ангелов.