Готови сме за диалог с ГЕРБ в рамките на Народното събрание. Това заяви по време на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев.
Няма как да подмина заявената готовност за преговори от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Г-н Борисов заявява, че е готов за диалог с всички големи политически сили - диалог трябва да се води. За нас е важното този диалог да е добре структуриран. Естественото място за този диалог е Народното събрание, почерта Станишев.
По думите му има теми, по които трябва да се търси задължително национално съгласие. Те са както вътрешни - политически, икономически, така и външни - членство на България в ЕС, усвояване на еврофондовете, посочи той.
Станишев каза още, че правителството работи активно по изготвянето на програма, защото за първи път България има програмно правителство, при което приоритетите на гражданското общество са водещи, каза още лидерът на социалистите.
Той съобщи, че по тяхна информация в много кратки срокове кабинетът ще има готовност за представянето на програма, която да отразява важните и реални проблеми на обществото.