По време на строителни работи в Бризбейн, Австралия, са били открити вкаменелости на крокодили и други животни, чиято възраст по предварителни оценки е около 50 млн. години, каза пред медиите кметът на града Греъм Кърк. Находката е направена на дълбочина около 15 м. В района на ж.п. гарата Джибънг.

"Костите са определени като останки от праисторически крокодили, но има фосили също от риби, сладководни миди и растения", допълва Кърк. Извикани са геолози, които да оценят находката, определено от директорката на музея на Куинсленд Сюзан Милър като забележителна: "Много малко места, датирани към този период от земната история, са достъпни за научна работа в района на Бризбейн по ред причини, основно поради застрояването на терена отгоре". Благодарение на строителните работи е открито истинско съкровище, което преди това не е било известно на палеонтолозите. Министърът на транспорта на Куинсленд Скот Емерсън определи откритието като "изключителна находка в задния двор на Бризбейн".

В Куинсленд се намират едни от най-богатите находища на праисторически фосили. Именно в западните райони на щата около Уинтън през 2009 г. бяха открити останки от три неизвестни до тогава видове динозаври.