Самоличността на атентатора от Сарафово е установена и в момента се работи по линия на международното сътрудничество за събиране допълнително на доказателства.

Аз мисля, че вече има такива, но допълнително се събират още. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

По-рано днес излезе информация, че загиналият терорист от Сарафово е алжирец, това е установило българското и международното разследване на атентата от 18 юли 2012 г., при който на летището край Бургас загинаха петима израелски туристи и български шофьор на автобус.

Цветлин Йовчев подчерта, че е в ход досъдебно производство и единственият, който може да разрешени предоставяне на информация, е наблюдаващият прокурор. Йовчев се надява скоро да стане ясно всичко и делото да влезе в такава фаза, че да има повдигнати обвинения и да влезе в съдебна фаза. На въпрос дали събраните данни потвърждават неговата връзка с Ливан, с организацията, за която властите у нас вече направиха обосновано предположение, че е организатор на атентата, вътрешният министър припомни, че още миналата година е заявил своята категорична позиция. "Следата води натам. Какво ще можем в един съдебен процес да докажем, това вече е друг въпрос. Ако ме питате дали аз съм убеден в това – да, аз съм убеден", каза той.