Блага вест донесе пролетта за актьора Асен Блатечки и манекенката Диляна Попова. Държаната в дискретност любовна история на двете звезди вече дава явни признаци - те трепетно очакват бебе. Топмоделът и най-заклетият пушач в БГ киното делят общ покрив от пет месеца, а рожбата им трябва да се появи през есента, пише Лайфстайл.бг.

За първите искри между двамата се заговори още по време на снимките на сериала „Стъклен дом". Тогава Асен и Диляна отрекоха с официално изявление да имат тайна връзка. „Отношенията между нас са единствено и само приятелски и строго професионални. Очевидно е, че всеки човек, който е гледал „Стъклен дом", може да си съчини такава история. Наясно сме, че като публични личности сме обект на голям интерес от страна на медиите. Със същото са наясно и нашите семейства. Но и двамата винаги сме били отворени към медиите и сме показвали многократно уважението си към труда на журналистите", написаха тогава в отворено писмо те.

Сега обаче влюбените упорито мълчат „Няма да правя никакви изявления по повод новината, че чакам дете", лаконичен беше пред столичен ежедневник секссимволът на родното кино. Новата му любов също отказва да коментира деликатното си състояние. Звездата от „Революция Z" е в първия триместър и все още няма видими промени в стройната й фигура. Това ще е второто дете за Блатечки, който има 14-годишна дъщеря от връзката си с Катерина Горанова. Близки до нея коментират, че въпреки болката от изневярата тя приела раздялата с достойнство и без да създава излишни драми по медиите. Освен сродна душа и майка на детето му Горанова е и корежисьор на филма „Люси", който Асен прави като българската версия на „Бързи и яростни".

Като истински партньори те постигнали консенсус за бърз и цивилизован развод, както и за взаимност в грижите за дъщеря им Катя. Катерина отдавна е свикнала да свързват името на бившата й вече половинка с известни и неизвестни любовници. „Мен са ме свързвали с почти всички жени, с които съм снимал не само еротични, а и всякакви други сцени. Свикнал съм", коментира преди време актьорът. Блатечки отдавна е привикнал с женското внимание и атаките на влюбени фенки. Новата му възлюбена не е от жените, които на всяка цена гонят до дупка обекта на желанията си. „Аз не съм такъв темперамент. Притеснявам се. Мога да покажа интерес към някого и че имам някаква симпатия, но нищо повече.

Не съм от жените, които правят първата крачка или се настаняват в къщата на мъжа по бельо", обясни преди време в тв интервю красавицата. Манекенката не е и от ревнивите жени. „Стига да не се случи нещо, което да ме провокира. Намесата на медиите обаче в личния ми живот ми се отрази много зле. Имах няколко връзки, които станаха медийно достояние и се провалиха. Дори връзката ми с Дичо продължаваше 6-7 години след като бяхме скъсали. Жълтата преса не ни остави на мира", оплака се тогава звездата от "Революция Z". Затова двойката предпочита да не изкарва на показ личния си живот.