През нощта над страната времето ще бъде ясно. Утре ще преобладава слънчево време. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев, цитиран от Агенция „Фокус”. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над северните и над планинските райони, но почти без валежи. Ще духа слаб северозападен, в Източна България – северен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°. В София – около 27°.
Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността отново над северното крайбрежие. Вероятността за валеж е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури 26° - 28°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 23° - 25° .
Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. След пладне и привечер ще се развива купеста облачност, без валежи. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от северозапад-север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 12°.
Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.
Във вторник от север ще проникне малко по-хладен въздух. Ще има временни увеличения на облачността и главно в северните и планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще се понижат с 1-3 градуса. В сряда ще има променлива облачност до слънчево време, почти без валежи. Максимални температури между 26 и 31°. В четвъртък ще е предимно слънчево.