Ден след неуспешния атентат срещу кмета на Видин Герго Гергов, вече се разследват версии за покушението. Пред bTV Гергов заяви, че многократно е получавал заплахи. МВР продължава да пази мълчание по темата.Автомобилът бил паркиран пред дома на видинския кмет - точно до прозореца, зад който спят децата му. В началото не приел случилото се за заплаха.

„Щях да помисля, че някой нещо е подхвърлил в двора ми, но буквално преди да изляза ми се обадиха по телефона за запален още един автомобил - хвърлена запалителна течност в двора на друг човек”, разказа Гергов.

Съмненията му се засилили и заради разбития дни преди това дом на председателя на Общинския съвет. Гергов смята, че това се дължи на общата им позиция спрямо фирми, ощетили община Видин. „Много хора ми се обаждаха месеци наред да ме предупредят да бъда внимателен”, сподели той.

Въпреки многократните заплахи, засега Гергов не смята да наема охрана за себе си и семейството си. „Аз категорично посочих пред органите на МВР какво е моето виждане по въпроса и кои са хората в „центъра”. Надявам се да се направи едно по-обширно проучване и да се направи една пълна разработка, защото около тези хора има още много други, на интересни позиции включително”, каза Гергов.

Самоделното устройство е иззето, взети са отпечатъци. Полицията във Видин продължава проверката по случая.