Ново приложение за iPhone следи критичните за жените дни и предсказва кога могат да правят безопасно секс, без риск да забременеят. От друга страна, същата програма може да е от полза и на желаещите да заченат.

Точността на прогнозите на Clue е доста висока, пише MacDaily. За да работи ефективно, приложението се нуждае от данни за менструацията, промените в настроението и нивото на изпитваната болка.
Стотици жени вече са пробвали Clue. Създателите на програмата вярват, че тя напълно ще елиминира употребата на контрацептиви.
Повод за гордост е и дизайнът на приложението, който е твърде различен от този на други подобни решения. Clue е нещо повече от обикновен женски календар.
В приложението са включени полезни съвети и коментари, на базата на които жените могат да оценят своето състояние и при необходимост да се обърнат към лекар.
Clue се разпространява безплатно чрез онлайн каталога Apple App Store. В бъдеще разработчиците планират да добавят платени функции за измерване на температурата на тялото и други данни. При откриване на аномалии, приложението веднага ще информира потребителя.