Проблемите, които съществуват в общините от смесените региони са несравними с тези на големите градове. Хората от големите градове трябва да знаят, че в България има населени места, в които XX век още не е дошъл поради дългогодишната практика на ДПС да осъществява тотална политическа, икономическа и културна изолация на регионите, в които е наложило своя политически монопол. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов по време на срещата си с партийните структури от Североизточна България в Разград.„Чрез практиката на политическата репресия ДПС създаде тежка разделителна линия между българските мюсюлмани. Най-притискани, заплашвани и уволнявани в смесените региони са хора, които са посмели да членуват в партия, различна от ДПС. Най-неприемливото за нас е, че бидейки заклеймявани като предатели, тези наши съграждани са тероризирани с всички налични средства на местната и държавна власт. Това е недопустимо за държава-членка на Европейския съюз и ние не можем да позволим това все още да се случва“, заяви Цветанов.

„Политическа партия ГЕРБ ще включи в своята евролиста български мюсюлмани, за да дадем ясен знак, че ние сме реална алтернатива на ДПС и ще направим всичко възможно, за да помогнем на хората от тези региони“, подчерта Цветанов. Той посочи, че никога досега не е имало такъв реваншизъм и омраза от страна на управляващите.

„Възможна причина за подобно поведение, е болезненото осъзнаване от страна на върхушката на ДПС, че са започнали да губят политическия монопол над българските мюсюлмани”, коментира той.

Над 100 представители от структурите на ГЕРБ от четири смесени района - Разград, Търговище, Силистра и Шумен - взеха активно участие в работна среща под надслов „Предизвикателства в смесените райони”. При откриването на работния семинар заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева посочи, че Изборният кодекс не съдържа нищо ново и затова управляващите се опитват да си гарантират успех, чрез назначения в Централната избирателна комисия (ЦИК). Според Румяна Бъчварова от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, проучванията показват, че БСП трудно ще постигнат електоралната си подкрепа от последните избори.

Цветан Цветанов коментира още, че настоящето управление няма никакви стратегии за секторни политики. „800 млн. лева е дупката в бюджета в момента. В края на мандата на ГЕРБ младежката безработица достигаше 27 %, а в следствие на управлението на БСП и ДПС в момента тя е 30 %. Наблюдаваме всичко това на фона на обещанията на управляващите преди изборите за разкриването на 250 000 работни места”, каза той.

Според Цветан Цветанов, единствено високата избирателна активност по време на изборите ще отстрани ДПС от управлението на страната.