Два автобуса се удариха на изхода на кривия тунел на ГП Е-79 в Кресненското дефиле.

Инцидентът стана около 11 ч. На около 20 м преди излизане от тунела автобус на "Неоплан", превозващ четирима работници на БДЖ и пътуващ в посока Симитли, е ударен странично от навлезлия в лентата му пътнически автобус на фирма "Юнион Ивкони", пътуващ по линията София-Кулата.

Според водача на великотърновския автобус "Неоплан", автобусът на "Юнион" е навлязъл в насрещното му платно. "Неоплан"-ът се принудил да се качи на бордюра преди изхода от тунела, за да се избегне челен удар, въпреки това цялата му лява част е отнесена от Юниона, пълен с пътници. Вследствие на удара е пострадал шофьорът на "Юнион Ивкони", който е транспортиран в благоевградската болница.

По предварителна информация той е с черепно-мозъчна травма. В същата болница има още един пострадал, който има стъкла в очите. От четиримата пътници в автобуса на БДЖ, трима са с порезни рани по лицата от стъклата. Те не искат лекарска помощ и не са хоспитализирани. Всички стъкла на Неоплана са счупени. Юнионът е ударен само отпред вляво откъм шофьорската кабина.

Изходът на тунела в посока Симитли в осеян със стъкла. В момента през тунела се преминава само в посока Кресна. Другите превозни средства, които се движат в посока Благоевград и Симитли обикалят покрай тунела. В момента се прави оглед от полицията.